Macarons

120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker

150g fint malen mandel
150g florsocker

150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

.Börja med att mala mandeln.
Sila mandel och florsocker tillsammans så att det inte blir några klumpar eller stora bitar.
Blanda strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp men rör inte i kastrullen, då kristalliserar det sig. Använd dig av en termometer, sockerlagen ska bli mellan 110-118 grader.
Vispa samtidigt hälften av äggvitan till ett fluffigt skum. Tillsätt 35 gram socker och fortsätt vispa till den blir blank och fin.
Häll ner sockerlagen i en stråle under vispning. Fortsätt sedan att vispa marängen tills den svalnat helt.
Blanda mandeln med äggvita. Det ska bli en härlig gegga. Om du vill ha färg på dina macarooner så är det mandel och äggvitesmeten du ska färga. Börja med att blanda ner lite av äggviteskummet i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resten. Här ska du vara försiktig så att du inte rör för mycket eller för lite. Rör du för lite så finns risken att de spricker och blir matta. Rör du för mycket blir det platta och får ingen ”fot”.

Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små cirklar på bakplåtspapper. Köp bakplåtspapper av silikon eftersom macaroonerna har lätt för att fastna annars. Om det bildas små toppar på macaroonerna så slå på undersidan av plåten så att de sjunker ner.
Låt vila. Grädda i 160 grader i 8-12 minuter beroende på storlek.
Nu är det bara att spritsa på fyllning på hälften av kakorna och lägga ihop två och två. Försök att hitta skal som är lika stora.