Blev riktigt goda. Skulle kanske haft lite pistagepasta i för smakens skull.

Vetedeg:

50 g jäst för söta degar, 5 dl mjölk, 3/4 dl strösocker, 1/2 tsk salt, ev 3/4 tsk kardemumma, 125 g rumsvarmt smör, 12-13 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 50 g smör
100-150 g riven mandelmassa
några droppar grön karamellfärg
1-2 tsk kanel

Rör den rivna mandelmassan med rumstempererat smör och kanel till en smet. Färgsätt med den gröna karamellfärgen.

Vaniljkräm för garnering:
smält smör eller ägg, strösocker

Gör så här:
Börja med vetedegen: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av den fingervarma mjölken, häll sedan i resten av mjölken. Tillsätt socker, salt och ev kardemumma. Klicka ner det rumsvarma smöret. Häll i det mesta av mjölet och arbeta samman till en slät deg. Låt jäsa till dubbel storlek (30-60 minuter).
Medan degen jäser kan du göra vaniljkrämen: Koka vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen, men ha lite mer mängd socker (4 msk). Låt krämen kallna.

Mjöla ett bakbord och knåda degen. Dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangulär platta och bred ut ca hälften av fyllningen över hela plattan. (Gör mer fyllning till nästa bit om det inte räcker.) Lägg över halva sidan på den andra så plattan blir hälften så stor. Kavla ev lite på plattan. Skär ca 2 cm långa remsor och skär dem i mitten så de liknar ett par byxor. Snurra dem i ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på en bakplåt. Låt dem jäsa övertäckt men bakduk ca 40 min.

När bullarna jäst färdigt klickar du ut vaniljkrämen i mitten på bullen (du får kanske trycka till lite i mitten så det blir en grop). Pensla med ägg över hela bullen och strö över pärlsocker runt om på bullen. Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 250°. Låt svalna på galler under bakduk.