Fudge:
50 g osaltat smör
180g strösocker
90g farinsocker
1 1/4 dl vispgrädde
1/4 tsk vaniljessens

Glasyr:
7 1/4 dl vispgrädde
1 msk vaniljessens
175g osaltat smör
60g ljus sirap
450g mörk choklad hackad

Sockerkaka:
110g kakao siktat
2 1/2dl kaffe
125g gräddfil
1 1/2 tsk vaniljessens
210g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
225g osaltat smör
340g strösocker
2 stora ägg

1. Värm ugnen till 175 grader. Klä formarna med bakplåtspapper.
2. Gör fudgen: Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Hetta upp smöret, sockersorterna, grädden och vaniljessensen i en medelstor kastrull. Koka på medelhög värme, under ständig omröring, till du kan forma en hård kula när du gör kulprovet.
3. Ta bort från värmen och häll fudgen på bakplåten. Låt svalna helt.
4. När fudgen svalnat bryter du den i små grova bitar. Ställ åt sidan.
5. Gör glasyren: Hetta upp grädden, vaniljessensen, smöret och sirapen i en medelstor kastrull och låt sjuda på låg värme. Ta bort från plattan.
6. Lägg den hackade chokladen i en stor skål. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör om till den är smält och glasyren är slät . Täck över med plastfolie och ställ i kylen i ett par timmar tills glasyren har stelnat lite. (vispa fluffig)
7. Visa ihop kakaon och det varma kaffet i en medelstor skål. Vispa ordentligt så att kakaon löser sig helt. Låt svalna.
8. Vispa ihop den avsvalnade kaffeblandningen gräddfilen och vaniljessensen i en bunke. Blanda mjölet, bakpulvret och bikarbonatet i en skål.
9. Vispa smöret och sockret lätt och luftigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, skrapa ner smeten som fastnat längst kanterna och vispa väl.
10. Vispa ner de torra ingredienserna och gräddfilsblandningen på låg hastighet. Alternera mellan de båda. Vispa till en slät och glansig smet.
11. Fördela smeten lika i de tre formarna och grädda i 30-35 minuter. Låt svalna helt innan de glaseras.
12. När sockerkaksbottnarna har svalnat kan du montera tårtan. Lägg en botten på en tallrik eller ett tårtfat och klicka ut glasyren. Strö över en handfull fudgebitar. Lägg en andra botten ovanpå och tillsätt mer glasyr och kakbitar. Följt av den sista kakbotten.
13. Glasera därefter tårtans kanter och ovansidan. Se till att den täcks helt och att ingen sockerkaka sticker fram. Granera sist tårtan med resten av fudgebitarna