Jag fick för mig i helgen och prova något nytt. Och OJ detta blev en succée hos alla som smakade smiley
Pajbotten
200 g dubbbelchokladkakor krossade till smulor
80 g smör smält

Fyllning:
1 msk vatten
2 gelantinblad
5 dl standardmjölk
4 äggulor
160g ströckoser
1 msk majsstärkelse
170g mörk choklad

Topping och garnering:
4 dl vispgrädde
3 msk florsocker
20 g mörk choklad hyvlad

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör ihop kaksmulorna och det smälta smöret till pajbotten i en medelstor skål. Rör till blandningen påminner om våt sand och kan tryckas ihop.
3. Tryck ut smulblandningen i pajformens botten och grädda den i ca 10 min. Låt pajbotten svalna helt.
4. Gör fyllningen medan pajbotten svartnar. Lägg vattnet i en skål och lägg gelatinbladen mjukna i vätskan.
5. Vispa ihop mjölken, äggulor , sockret och majsstärkelsen i en kastrull . Låt blandningen koka upp på medelhög värme under vispning. Blandningen ska tjockna och behöver koka 4-5 minuter. Men låt den inte koka för länge eftersom äggulorna då kan koagulera. Ta bort kastrullen från värmen och häll i de uppmjukade gelatinbladen och vattnet. Rör om i den varma blandningen tills bladen har löst upp helt.
6. Lägg den hackade chokladen i en skål och häll på hälften av den varma blandningen. Rör om tills chokladen ha smält. Häll chokladfyllningen i den förgräddade pajbotten och jämna till den med en kniv eller baksidan av en sked. Täck lite löst med plastfolie och låt stå i kylen ca 40 min. Täck resten av fyllningen med plastfolie och ställ den åt sina.
7. När chokladfyllningen i pajformen har svalnat tar du ut den ur kylen och häller försiktigt på resten av fyllningen Sätt tillbaka pajen i kylen och låt stå i några timmar eller över natten.
När fyllningen har svalnat gör du toppingen genom att vispa graden och florsockret lätt i en skål. toppa den kylda pajen med vispgrädden och garnera med hyvlad choklad.