Gjorde en påsktårta som först blev bra och sen när den stått i kylen och då blev den helt rinnig. När jag försökte rätta till det blev den bara kass smiley Jag hade i blåbärsmousse och citronmousse och jag tyckte den blev urgod men tyvärr va där inte någon annan som tog en andra gång. Vissa lät till och med bli och äta upp smiley

Jag gjorde två bottnar och när jag vände ryggen till hade båda katterna hoppat upp…

Den här ljuvligt fräscha citronmoussen
räcker till 1 lager i en normalstor tårta ca 24 cm.

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche

0,75 dl socker
1/2 dl saft och skal från 1 citron
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig och det tjocknar
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i
créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar