Även denna var till provbakning för bröllop. Blev inte denna heller 😉

Botten blev superbra men inte moussen. För rinnig. Prova med mer gelantin nästa gång. Smakade mycket blåbär.

Ingredienser 12 bitar

Browniebotten:
150 g mörk choklad
100 g mjukt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl

Blåbärsmousse:
6 gelatinblad
225–250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl Arla Ko® gräddfil
3 dl Arla Ko® vispgrädde

Sätt ugnen på 175°. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i formen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären. Ta upp gelatinbladen och smält dem på

svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim. Ta kakan ur formen och garnera med blåbär och ev en ros.