Bröllopstårtorna blev klara och levererade i god tid. Efter flera veckors planerande blev det en kladdkakabotten med vit chokladmousse. Dekorationer i sp och marsipan 8 tårtor för 70 personer. Mina första riktiga tårtor och jag blev så nöjd med dem.

Kladdkakan:
150 g mörk choklad
100g mjukt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175grader.
Smält chokladen. Rör ihop smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i former och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna.

Vitchoklad mousse:
200g vit choklad
2 äggulor
3 dl grädde

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner äggulorna ett i taget. Blanda med vispgrädden. Bred över botten och låt stå kallt minst 4 timmar.